Тамара Коблик

На Тернопільщині колаборант отримав 15 років тюрми

Також засудженого на 15 років позбавили права обіймати посади в правоохоронних органах України та в органах державної влади й конфіскували в дохід держави усе належне йому майно

суд

До 15 років позбавлення волі засуджено жителя Старобільщини, що працював головним інспектором митного посту окупаційної адміністрації. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської обласної прокуратури суд вперше виніс вирок за колабораційну діяльність. Громадянину України, що добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, Тернопільським міськрайонним судом призначено максимально можливий термін покарання за ч.7 ст. 111-1 КК України - 15 років позбавлення волі.

Також засудженого на 15 років позбавлено права обіймати посади в правоохоронних органах України та в органах державної влади й конфісковано в дохід держави усе належне йому майно.

Прокурор довів у суді, що на початку травня 2022 року, в умовах воєнного стану, громадянин України, колишній працівник Луганської митниці Держмитслужби України, мешканець Старобільського району Луганської області, пішов на співпрацю з ворогом. Він погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації держави-агресора й добровільно обійняв посаду головного  інспектора митного посту «Танюшівка» так званого «державного митного комітету «ЛНР» та виконував покладені на нього обов’язки.

Строк відбування покарання засудженому рахуватиметься з моменту його затримання.

Вирок ще не набрав законної сили.

Розслідування у справі здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео