Анастасія Кисіль

На Тернопільщині котли переводять на тверде паливо

Таким чином вдасться зекономити газ

Майже 400 котелень Тернопільщини перейшло на тверде паливо. Також у області проведено ряд ремонтних робіт з термомодернізації. Це дасть можливість зекономити газ. Про це повідомив під час брифінгу 8 вересня голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

Тернопільщина закінчує підготовку до опалювального сезону, який пройде важко. Тому закликали всіх переходити на альтернативні види джерела енергії, тобто це твердопаливні котли. Проведено ряд ремонтних робіт з термомодернізації. Це роблять за гроші не з державного бюджету, а міжнародних фондів.  До прикладу, в Чорткові було утеплено одну зі шкіл  за кошти NEFKO (Північної екологічної фінансової корпорації), - каже він. 

Нагадаємо, за прогнозами експертів опалювальний сезон цьогоріч буде важким через війну з росією. Тому жителів Тернопільщини закликають зменшувати залежність від російського газу. Радять подбати про утеплення будинків, встановити твердопаливні чи електричні котли, скоротити кількість опалювальних площ.

Журналісти Терену дізналися, де і за скільки можна придбати обігрівач у Тернополі.

Також Терен зробив підбірку зігріваючих гаджетів, які пропонують інтернет-магазини.

Читайте також: Якою буде осінь і зима на Тернопільщині: прогноз астролога Івана Круп’яка

Фото з відкритих джерел 

Вибір читачів за тиждень

Відео