Ростислав Фук

На Тернопільщині люди вийшли на протест через смерть чоловіка після перебування в ТЦК

Люди вимагають, аби до них вийшли працівники ТЦК та влади міста

Через смерть чоловіка після перебування в ТЦК зібралися люди біля Бучацької міської ради. Вони вимагають, аби до них вийшли працівники ТЦК та міської влади. Про це пише 20 хвилин.

Журналісти поспілкувалися із мером Бучача Віталієм Фреяком. Він повідомив, що було орієнтовно 50 людей. Більшість з них - із села, звідки померлий був родом. Також приїхали небайдужі з інших громад, що неподалік Бучача. Міський голова запевнив, що вийде до людей після того, як вони поспілкуються із воєнкомом, який мав бути невдовзі.

Близько 16.10 читачі повідомили, що на місці є лише заступник начальника місцевої поліції.

Нагадаємо, правоохоронці встановлюють обставини раптової смерті жителя Тернопільщини. Інформація від чергового лікаря про те, що у лікувальному закладі раптово помер 49-річний житель Чортківського району надійшла до бучацьких правоохоронців 29 лютого, близько 7 години ранку. 

Виїхавши на місце події, поліцейські встановили, що 27 лютого, близько 17 години чоловіка без свідомості каретою швидкої допомоги доправили до місцевої лікарні з території роти охорони місцевого ТЦК, що по вулиці Підгаєцькій у Бучачі. За попередніми даними, медики діагностували у нього напад судом анамнез епілепсія.

Під час огляду тіла померлого видимих травм та слідів насильницької смерті не виявили. Для встановлення причини смерті тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу.

Читайте також: Спецпрокуратура перевірить дії службовців ТЦК, після перебування в якому помер чоловік

«Пролежав три дні з температурою»: рідні розповіли про обставини смерті тернополянина через 9 днів після мобілізації

Командування навчального центру прокоментувало обставини смерті тернополянина у польовому таборі

Фото: ГО «Бучацькі справи»

Вибір читачів за тиждень

Відео