Ростислав Фук

На Тернопільщині молилися за наймолодшого Героя Небесної сотні (фото)

Назару Войтовичу було 17 років, коли він загинув від снайперської кулі на Майдані 20 лютого 2014 року. Пам'ятаємо

Пам’ять наймолодшого Героя Небесної сотні Назара Войтовича, який 10 років тому загинув на Майдані Незалежності в Києві, вшанували 18 лютого в селі Травневе Збаразької громади. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської єпархії ПЦУ.

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор відслужив літію на могилі Героя в його рідному селі. Разом із ним молилися Збаразький благочинний протоієрей Іван Лесик, місцеві священники, рідні, однокласники та земляки Назара.

Довідково

Назар Войтович народився 2 червня 1996 року в селі Травневе. Був студентом Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Учасник Євромайдану в Києві, загинув 20 лютого 2014 року від кулі снайпера.

21 листопада того ж року йому посмертно присвоїли звання Герой України.

У Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі студенти й викладачі облаштували Куток пам’яті Назара Войтовича, де відтворили символьні елементи Майдану: шини, ялинку, бруківку, на стендах розмістили світлини Назара під час навчання, а також графічні роботи його авторства.

Кабінет Міністрів України 15 листопада 2017 року заснував серед державних стипендій найкращим молодим вченим за вагомий внесок у розвиток демократичних та гуманістичних цінностей у сфері науки і освіти та зміцнення міжнародного авторитету України стипендію імені Назарія Войтовича.

У червні 2015 року Назарія Войтовича нагороджено (посмертно) медаллю «За жертовність і любов до України» (УПЦ КП).

Читайте також: У ліцеї на Тернопільщині відкрили пам’ятні дошки двом загиблим на війні випускникам

Фото Тернопільської єпархії ПЦУ

Вибір читачів за тиждень

Відео