Ростислав Фук

На Тернопільщині оголосили підозру чоловікові, який вирощував коноплі (фото)

Дана територія, кажуть слідчі, належить Чортківському лісовому господарству

Підозру оголосили 53-річному жителю Чернівців, який насіяв коноплі неподалік селища Мельниця-Подільська, у прибережній зоні річки Дністер. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Дана територія, кажуть слідчі, належить Чортківському лісовому господарству.

Документуванням злочину займалися оперативники. У ході слідства стало відомо, що «фермер» ще навесні поселився в наметі неподалік «господарки», за селом Дністрове. Він доглядав своє городництво, а коли воно поспіло, реалізовував місцевим мешканцям, - кажуть поліцейські.

Саме під час продажу товару підозрюваного піймали поліцейські. Чоловік зізнався, що висіяв коноплі з метою власного вживання, але інколи й продавав. Дев'ять грам канабісу реалізував за 500 гривень.

Під час огляду слідчі виявили та вилучили 60 рослин конопель. Чернівчанин у скоєному зізнався. Йому оголосили підозру за частиною 2 статті 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та оголошення підозри ще й відповідно до частини 2 статті 310 (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Триває слідство.

Фото Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео