Віра Олександрович

На Тернопільщині перемовини з керівниками фірм іноді дають кращий результат, ніж штрафи

Людям на Тернопільщині у 2021 році загалом виплатили 56,8 млн грн зарплатного боргу.

Цього вдалося досягнути фахівцям Головного управління ДПС у Тернопільської області після індивідуальних роз’яснювальних заходів із керівниками установ і організацій. Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області.

- Упродовж минулого року на 156-ти підприємствах Тернопільщини виплатили своїм працівникам 56,8 млн грн заборгованої платні, - кажуть у податковій. - При цьому додаткові надходження з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) склали 9,7 млн грн, а з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) – 13,9 млн грн.

Торік податківці спільно з працівниками органів місцевої влади на засіданнях відповідних комісій заслухали керівників 11-ти підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати, ПДФО та ЄСВ.

- Після такого обговорення 10 суб’єктів господарювання ліквідували 5,7 млн грн зарплатної заборгованості та перерахували до бюджетів понад 1 млн грн ПДФО і 510,9 тис. грн ЄСВ, - уточнюють фахівці. - На засіданнях комісій заслухали також керівників 113-ти підприємств і організацій, де зарплату виплачували у мінімальному чи нижче за мінімальний розмір. Відтак у 109-ти із цих організацій підвищили рівень виплат. Тож до бюджету надійшло 3,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 4,2 млн грн єдиного внеску.

Окрім того, податківці обговорили необхідність дотримання законодавства про оплату праці із 785 суб’єктами господарювання краю. У результаті – на 729-ти підприємствах підвищили рівень зарплати. Тож до бюджетів додатково надійшло 15,9 млн грн ПДФО та 17,4 млн грн ЄСВ.

Довідка. Завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками лише у грудні роботодавці офіційно працевлаштували 3 540 працівників.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео