Тамара Коблик

На Тернопільщині переселенці отримали майже півтора мільйона гривень від благодійників зі США

Спільними зусиллями у цю холодну пору року вдалось допомогти 240 родинам на суму близько 36 000$ - 1 440 000 грн.

240 родин на Тернопільщині отримали допомогу від благодійників зі США. Одноразову грошову допомогу надав місцевим сім’ям Американський благодійний фонд «CashForRefugees».

Про це повідомили у пресслужбі Бережанської міської ради.

Загальна сума, яку виплатили людям - майже півтора мільйона гривень. Ці кошти отримали родини внутрішньо переміщених осіб у трьох громадах: Бережанській, Нараївській та Саранчуківській. 

Бережанська міська рада щиро дякує приватній ініціативі небайдужих людей із США «CashForRefugees». які прагнуть допомогти українцям, що найбільше постраждали від війни. Вони надали одноразову грошову допомогу родинам переселенців, які найбільше цього потребують: літнім людям (65 років і більше), сиротам, інвалідам та сім’ям з неповнолітніми дітьми (до 18 років). В Бережанській, Нараївській та Саранчуківській громадах проект реалізовано Американським благодійним фондом «CashForRefugees в Україні» у співпраці з комунальною установою «Бережанський центр надання соціальних послуг – ДОПОМОГА», відділу економічного розвитку «Ресурсний центр громади й підтримки підприємництва» Бережанської міської ради, ГО «Рідне місто», за сприяння Саранчуківської та Нараївської сільських рад, - йдеться у повідомленні.

Спільними зусиллями у цю холодну пору року вдалось допомогти 240 родинам на суму близько 36 000$ - 1 440 000.00 грн. 

Фото Бережанської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео