Тамара Коблик

На Тернопільщині перевірили причини задимлення: що відомо

Усі версії можливого задимлення відпрацював Департамент цивільного захисту населення разом з пожежниками та гідрометеорологами

Упродовж дня 23 серпня у Тернополі помітний легкий дим. Перевірку з цього приводу провели фахівці. Департамент цивільного захисту населення разом з пожежниками та гідрометеорологами відпрацювали усі версії можливих причин задимлення у Тернопільській області. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної військової адміністрації.

За інформацією Тернопільського обласного гідрометеорологічного центру, явище, що наразі спостерігається - це імла, яка може бути спричинена проведенням сільськогосподарських робіт на території центральних та південних регіонів України.

Це явище фіксується деякими станціями гідрометеорології в центральних регіонах України.

Інших джерел задимлення чи пожежі на території області не зафіксовано.

Імла - це суцільне помутніння повітря, обумовлене наявністю в ньому завислих частинок пилу, промислового диму або диму іншого походження, пояснюють у обласному гідрометцентрі. Під час імли віддалені предмети часто набувають сіруватого відтінку. Імла відрізняється від серпанку незначною вологістю повітря. Видимість під час імли менше 10 км.

Фото Олега Синовця

Вибір читачів за тиждень

Відео