Ростислав Фук

На Тернопільщині підозрюють директорку школи у впровадженні російських стандартів освіти

За даними слідства, «освітянка» також видавала учням атестати про закінчення закладу за зразком освітньої програми держави-агресорки

Тернопільські прокурори оголосили підозру громадянці України, жительці міста Бердянськ Запорізької області у вчиненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, на початку березня 2022 року, громадянка України, перебуваючи у тимчасово окупованому селі Новопавлівка Бердянського району, добровільно прийняла рішення залишитись на посаді директорки місцевої школи та співпрацювати з окупаційною адміністрацією.



Надалі жінка, перебуваючи на посаді директорки так званого закладу «Партизанская средняя общеобразовательная школа Бердянского района» організовувала впровадження навчальних планів на 2022-2023 роки за стандартами освіти російської федерації. Вона проводила співбесіди з вчителями з метою співпраці з окупаційною владою, відряджала учителів до тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим для їх перекваліфікації, – йдеться в повідомленні.

«Освітянка» видавала учням атестати про закінчення закладу й отримання середньої загальної освіти, надруковані на спеціальному бланку із зображенням герба російської федерації, за зразком освітньої програми держави-агресорки.

Директорка так званої школи через низьку відвідуваність дітей, які не бажали у ній навчатись, за допомогою правоохоронних органів окупаційної влади чинила тиск на батьків та їх дітей у Бердянському районі, погрожувала батькам позбавленням батьківських прав та відібранням дитини.

Жінці оголосили підозру за частиною 3 статті 111-1 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото з відкритих джерел та СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео