Ростислав Фук

На Тернопільщині підозрюють жінку у співпраці з ворогом

За даними слідства, підозрювана ще з 2015 року добровільно обійняла посаду у незаконному органі влади – так званому «міністерстві охорони здоров’я днр»

Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури заочно оголосили підозру жительці міста Моспине Донецької області у співпраці з ворогом. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, підозрювана ще з 2015 року добровільно обійняла посаду у незаконному органі влади – так званому «міністерстві охорони здоров’я днр», створеному на тимчасово окупованій території Донецької області.

З лютого 2022 року по даний час колаборантка добровільно виконує обов’язки заступниці міністра так званого «Министерства здравоохранения ДНР», незаконно реалізуючи політику рф в галузі охорони здоров’я на тимчасово окупованій території Донеччини, завдаючи цим шкоди Україні. З метою функціонування незаконного органу влади та реалізації завдань окупаційної адміністрації вона здійснює керівництво його діяльністю, визначає пріоритети роботи, затверджує положення про самостійні підрозділи, приймає рішення щодо розподілу коштів між ними, підписує відповідні накази і дає обов’язкові для виконання підлеглими працівниками доручення, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваній інкримінують частину 1 статті 112-2 Кримінального кодексу України. Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел та СБУ

Вибір читачів за тиждень

Відео