Ростислав Фук

На Тернопільщині помер молодий священник

Світла пам’ять

Через раптову хворобу на 38-му році життя помер настоятель парафії Покрови Пресвятої Богородиці села Шупарка Борщівського благочиння протоієрей Тарас Іщук. Серце отця Тараса перестало битися ввечері 19 грудня, повідомляють у пресслужбі Тернопільської єпархії ПЦУ.

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор, духовенство та миряни єпархії висловлюють найщиріші співчуття парафіянам та родині новопреставленого протоієрея Тараса Іщука.Отець Тарас запам’ятається всім як добрий, щирий та відданий Церкві служитель Вівтаря, який своєю ревною працею на винограднику Христовому подавав приклад простого та чесного життя пастиря та християнина. Нехай Господь оселить його душу в місці, де всі святі та праведні спочивають. Ми всі будемо молитися за упокій його душі, – йдеться в повідомленні.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким та пастві отця Тараса Іщука з приводу непоправної втрати. Світла пам’ять.

Довідково

Протоієрей Тарас Іщук народився 19 вересня 1986 року у Тернополі. 2003 року закінчив місцеву школу№13. З 2002 року прислуговував, а згодом дякував у храмі святого Миколая Чудотворця при будинку дитини «Малятко» в Тернополі. 2003 року вступив у Тернопільську духовну семінарію, яку успішно закінчив 2007 року.

Навесні 2008 року, напередодні Христового Воскресіння, був рукоположений у сан диякона архієпископом Тернопільським і Кременецький Іовом і за його благословенням був направлений на послух у храм святого великомученика Димитрія Солунського села Сороки Гусятинського благочиння.

1 липня 2012 року був рукопокладений у сан священника архієпископом Нестором у тому ж храмі і направлений на служіння у храм святого Миколая Чудотворця при будинку дитини «Малятко».

2017 року закінчив Волинську правослану богословську академію, магістр богослівʼя. З вересня 2019 року ніс пастирське служіння на парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Шупарка Борщівського благочиння. 31 липня 2023 року нагороджений митрополитом Нестором правом носіння палиці.

Восени 2023 року з благословення митрополита Київського і всієї України Епіфанія настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці протоієрея Тараса Іщука нагороджено орденом Святителя Миколая.

Фото Зоряни Сороки та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео