Тамара Коблик

Відійшов у вічність 85-річний письменник з Тернопільщини

Данило Сивицький був автором романів, нарисів, оповідань, повістей, книжки гумору. Вічна пам'ять земляку

свічка-скорботи

На 85-му році життя відійшов у засвіти письменник Данило Сивицький. Жив і працював на Теребовлянщині, у селі Мшанець. Останнім часом чоловік хворів. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної організації Національної спілки письменників України.

Український прозаїк, член Спілки письменників України. Лауреат премії імені Уласа Самчука, У 2013 році нагороджений медаллю Національної Спілки письменників України «Почесна відзнака». Закінчив Теребовлянське училище механізації, а також режисерський факультет Теребовлянського Вищого училища культури.

У 1994 році у видавництві «Веселка» Данило Сивицький видав першу збірку оповідань «Твоя нерозквітла любов». Через рік у «Збручі» (Тернопіль) вийшла друга збірка «Зустріч і прощання з Нефертіті», у 1998 у видавництві «Тайп» — третя збірка оповідань «Ще вернеться літо». У 2000 році — документальна повість «Усміхнися долі» в цьому ж видавництві.

У 2001 році в Харкові у видавництві «Клубу сімейного дозвілля» вийшов друком його роман «Жартівники».

У видавництві «Підручники й посібники» вийшли книжки: «Нариси з історії села Мшанець», роман-трилогія: «У лабіринтах долі», книжка гумору: «Паси, стара, тутка» (2004), публіцистичний роман «Четверте пришестя» (2009), четверта збірка оповідань «Ноктюрн» у видавництві «Тайп» (2012), в цьому видавництві «Житіє грішника» в трьох томах.

У 2017  році («Підручники та посібники») вийшли друком 4 і 5 том «Житіє грішника». Наступного року - тритомне зібрання прозових творів, куди увійшли романи «У лабіринтах долі», «Жартівники», «Четверте пришестя», а також оповідання зі збірок та нові написані протягом 2002 - 2018 років. 

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео