Тамара Коблик

На Тернопільщині розслідують справу щодо директора училища, підозрюваного у колабораційній діяльності

Директору училища у Запорізькій області повідомили про підозру заочно

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину України, жителю с. Новобогданівка Мелітопольського району Запорізької області у вчиненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний з червня 2022 року - по жовтень 2023 року співпрацював з окупаційною адміністрацією на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно обіймаючи посаду директора «Государственного учебного заведения «Мелитопольськое профессиональное училище №2».

З метою впровадження стандартів освіти держави-агресора, так званий директор давав вказівки викладачам даного навчального закладу телефонувати до всіх учнів, які до війни навчались в училищі та їх батьків, з метою відновлення навчального процесу за освітніми стандартами рф.

Колаборант щочетверга проводив “загальні лінійки”, на яких «вимальовував» переваги від приєднання Запорізької області до російської федерації, розповідав про перспективи отримання після закінчення закладу дипломів російського зразка й можливість вступити у будь-який навчальний заклад на території країни- агресора. Після закінчення навчального року у травні 2023 року в актовій залі училища, задекорованій російською символікою, було проведено “ВЫПУСКНОЙ 2023”, де вручались документи за освітніми зразками держави-агресора.

Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління Служби безпеки України в області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео