Віра Олександрович

На Тернопільщині працюють із тими, хто має борги або платить «мінімалку»

На Тернопільщині у січні суб’єкти господарювання працевлаштували понад 3 400 людей.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Необхідність підвищення зарплати, відповідно до законодавства про оплату праці, роз’яснили фахівці Головного управління ДПС в області керівникам 116-ти підприємств та організацій краю, - кажуть у податковій. - Відтак у 105-ти із них підвищили рівень зарплати своїм працівникам, а до бюджетів додатково надійшло 296,9 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 364,9 тис. грн єдиного внеску (ЄСВ).

Питання підвищення рівня зарплати податківці спільно з працівниками органів місцевої влади також обговорювали із керівниками підприємств. Йшлося про ті, де видавали працівникам мінімальну платню і нижче.

- На засіданнях комісій заслухали керівників 6-ти таких юросіб, - звітують податківці. - Після цього вони підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 19,4 тис. грн ПДФО та 23,6 тис. грн ЄСВ.

Особливості погашення заборгованості із виплати зарплати розглянули під час бесід із представниками 8-ми підприємств краю, які її допустили.

- Тож на 7-ми із них виплатили 332,9 тис. грн зарплатного боргу працівникам, - додають податківці, - а до бюджету перерахували 100,5 тис. грн ПДФО та 71 тис. грн ЄСВ.

До слова, завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками лише у січні роботодавці працевлаштували 3 444 осіб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео