Тамара Коблик

На Тернопільщині припинили роботу двох нарколабораторій (фото)

Організатора та чотирьох учасників злочинної групи затримано та повідомлено про підозру

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Тернопільській області спільно зі слідчими поліції області та оперативниками обласного управління Департаменту з боротьби з наркозлочинністю Нацполіції викрили діяльність нарколабораторій з виробництва наркотичних речовин. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Організував їхню діяльність 30-річний житель Тернополя та залучив чотирьох спільників. Гараж та кімнату у квартирі обладнали під лабораторію, де виготовляли амфетамін та «альфа - PVP» для подальшого збуту. «Інгредієнти» зловмисники отримували через поштові сервіси. Такий «бізнес» ділкам приносив щомісяця до 300 000 гривень «прибутку».

24 серпня поліцейські за підтримки спецпризначенців КОРД затримали організатора та одного з учасників наркоугруповання та провели обшуки за місцями проживання фігурантів та у двох нарколабораторіях. Вилучили наркотичні та психотропні речовини, обладнання для виготовлення наркотиків, «записники з рецептами». 

Усім учасникам угруповання поліцейські повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Підозрюваним може загрожувати покарання у вигляді до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство триває за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео