Ростислав Фук

На Тернопільщині протягом вихідних виявили 13 п’яних водіїв

На всіх водіїв інспектори склали протоколи та направили адміністративні матеріали до суду

поліція

За минулі вихідні патрульні виявили 13 водіїв, які керували транспортом, ймовірно, в стані сп'яніння. Про це повідомили на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області.

На всіх водіїв інспектори склали протоколи за частиною 1 статті 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП та направили адміністративні матеріали до суду.

Поліцейські нагадують про відповідальність:

  • за частиною 1 статті 130 — штраф 17 000 грн з позбавленням права керування на 1 рік;
  • за частиною 2 статті 130 — штраф 34 000 грн з позбавленням права керування на 3 роки з оплатним вилученням ТЗ чи без такого або адмінарешт на 10 діб з оплатним вилученням транспорту чи без такого;
  • за частиною 3 статті 130 — штраф 51 000 грн з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб з позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією транспортного засобу;
  • за частиною 4 статті 130 — штраф 34000 або адміністративний арешт на строк 15 діб, з позбавленням права керування на строк 3 роки.

Вкотре наголошуємо Громадяни, які нетверезі сідають за кермо, наражають на небезпеку не лише себе, але й інших учасників дорожнього руху. Кермуйте відповідально, – кажуть поліцейські.

Читайте також: На Тернопільщині зупинили п'яного водія на чужому авто

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео