Тамара Коблик

На Тернопільщині розслідували ще одну справу про державну зраду

Згідно з даними слідства, житель Донеччини на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Новогродівки Донецької області, обвинуваченого у державній зраді та у добровільній участі в незаконних збройних воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, 45-річний житель м. Новоградівка Донецької області на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» «ДНР».

У березні – червні 2022 року обвинувачений на посаді командира взводу брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України поблизу ряду тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області. Упродовж цього часу він здійснював матеріально - технічне забезпечення очолюваного взводу, забезпечував обслуговування автомобілів підрозділу та здійснював охорону тимчасово окупованих територій України. Також він брав участь у пошуках і затриманні громадян з проукраїнською позицією та передавав їх окупантам.

Завершено спеціальне досудове розслідування, що здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Читайте також: Підозрюваний у державній зраді житель Тернопільщини просив відпустити його з-під варти

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео