Ростислав Фук

На Тернопільщині шукають роботу 340 переселенців

Є й фахівці рідкісних професій: хедхантер, стрілець, тальман, фотограф, психолог, хімік, слідчий, гірник тощо

У січні через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості шукали роботу 479 внутрішньо переміщених осіб, з них 462 - отримали статус безробітного. Про це повідомили у пресслужбі установи.

Протягом місяця за скеруванням служби зайнятості області 17 переселенців працевлаштовано, здебільшого у державному управлінні й обороні, обов'язковому соціальному страхуванні та у сфері охорони здоров’я. 2 внутрішньо переміщені особи проходили профнавчання за направленнями служби зайнятості.

Станом на 27 січня року кар’єрні радники Тернопільського обласного центру зайнятості продовжують пошук прийнятних місць праці для 340 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного.

Серед них найбільше працівників торгівлі – 48 людей; 23 - директори і керівники підприємств чи підрозділів, 18 освітян (вчителів, вихователів, викладачів тощо), 17 - водіїв і машиністів; 14 працівників медичної сфери (з них 12 – медсестри); 14 - бухгалтери та економісти.

Є й фахівці рідкісних професій: хедхантер, стрілець, тальман, фотограф, психолог, хімік, слідчий, гірник, птахівник, мерчендайзер, артист, бібліотекар, офіцер поліції, програміст.

До слова, інформацію про роботу можна отримати за телефоном гарячої лінії Тернопільського обласного центру зайнятості - 0635765756 або у місцевому центрі зайнятості.

Роботодавцям та шукачам роботи - чат-боти від служби зайнятості тут: https://ter.dcz.gov.ua/novyna/robotodavcyam-ta-shukacham-roboty-chat-boty-vid-sluzhby-zaynyatosti-0

Фото стокове

Вибір читачів за тиждень

Відео