Ростислав Фук

На Тернопільщині створили підрозділ для боротьби з «шахедами» (фото)

Окрім джипів, командиру новоствореного батальйону планують передати спецтехніку – старлінки, прилади нічного бачення тощо

На Тернопільщині формують новий зенітно-кулеметний батальйон, який буде знешкоджувати «шахеди». Про це під час брифінгу повідомив начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш, пише Суспільне.

За його словами, місце розташування військового формування — це закрита інформація.

Для батальйону закупили майже 20 автомобілів та забезпечили обладнанням: 30 старлінками, 30 біноклями і 30 тепловізорами. Володимир Труш каже, вартість обладнання, не враховуючи автомобілів, — майже 21 мільйон гривень.

Як повідомляють на сторінці Тернопільської ОВА, авто придбані за кошти, зібрані волонтерами й місцевими аграріями, донати соціально-відповідального бізнесу області та з благодійного аукціону «Ми єдині і Україна в нас одна». Вони використовуватимуться в цілях оборони критичної інфраструктури області

Командиру новоствореного батальйону плануємо передати спецтехніку – старлінки, прилади нічного бачення, рації, лазерні підсвітки та засоби зв’язку. Сили ППО роблять все можливе, щоб захистити нас. Але ми маємо допомогти протиповітряній обороні: підсилити технікою, людьми, засобами спостереження. Дякую всім хто долучився до цієї справи, - йдеться в повідомленні.

Фото Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео