Тамара Коблик

На Тернопільщині створюють віртуальні тури громадами

Станом на 30 серпня відзняли близько 400 панорам про понад 70 об'єктів культурної і природної спадщини «Теплого Поділля»

На Тернопільщині планують оцифрувати понад півсотні об’єктів культурної спадщини і малих музеїв регіону. Про це розповіли на сторінці Департаменту культури та туризму ТОДА.

Також запланована розробка на їх основі професійних віртуальних 3D турів з аудіосупроводом, створення інформаційно-промоційного сайту про туристичну дестинацію «Тепле Поділля». Проєкт реалізують за підтримки Українського культурного фонду на території Тернопільської області.

Станом на 30 серпня проведено роботи у 15-ти громадах в адміністративних межах Чортківського району. Відзнято близько 400 панорам про понад 70 об'єктів культурної і природної спадщини «Теплого Поділля». На основі цих матеріалів готуються цілісні віртуальні тури, - повідомив Сергій Підмогильний.

Наразі в соціальних мережах, на сторінці у Facebook та в Інстаграм проводять промоційну кампанію проєкту.

Частина промоції відведена проведенню в другій половині жовтня 2023 р. «Мандрівної виставки» у Чорткові, Києві та Львові. Надалі планують її продовження у всіх 15-ти громадах регіону «Тепле Поділля».

Фото Департаменту культури та туризму ТОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео