Тамара Коблик

Жителя Тернопільщини судитимуть за організацію незаконного переправлення ухилянта через кордон

Свої послуги обвинувачений оцінив у 3500 доларів США

Під процесуальним керівництвом прокурорів Тернопільської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт щодо кременчанина, обвинуваченого в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, мешканець районного центру в Telegram-каналі розмістив оголошення про допомогу чоловікам призовного віку в оформленні документів на безперешкодний перетин кордону України.

У зв’язку з публікацією до обвинуваченого звернувся тернополянин, якому кременчанин пообіцяв організувати перетин кордону через систему «Шлях», оцінивши свої послуги у сумі 3500 доларів США.

Надалі, він під час зустрічі із тернополянином повідомив про необхідність надати йому частину грошей – 1800 доларів США та копії особистих документів. Передача решти суми планувалась у республіці Польща після перетину державного кордону автомобілем. 

Правоохоронці затримали у Тернополі кременчанина при одержанні ним авансу у 1800 доларів США. 

На даний час обвинувачений перебуває під вартою.

Розслідування у справі здійснювали слідчі СВ Тернопільського районного управління поліції ГУНП в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео