Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть начальника військової частини за вимагання хабаря в підлеглого

Підозрюваному загрожує до 10 років ув’язнення

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника інженерної служби однієї із військових частин на Тернопільщині за фактом вимагання та одержання хабаря. Про це повідомили в пресслужбі спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, посадовець систематично вимагав від підлеглого гроші за те, що не притягуватиме його до відповідальності. Таким чином солдат міг отримувати грошове забезпечення у повному обсязі.

Майор погрожував накладенням дисциплінарного стягнення за правопорушення, яких не було, а також не погоджував відпустки без грошової «винагороди». Задокументовано декілька таких фактів. Встановлено, що всього він отримав від підлеглого понад 30 000 гривень «данини», яку той надсилав йому на банківську картку, – йдеться в повідомленні.

Підозрюваному інкримінують частину 3 статті 368 Кримінального кодексу України. У разі доведення вини обвинуваченому загрожуватиме від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскація майна.

Читайте також: У тернопільському центрі комплектування заперечують причетність працівника до кримінальної схеми

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео