Ростислав Фук

На Тернопільщині судитимуть неповнолітнього за ДТП на краденому мотоциклі

В аварії постраждала 17-річна дівчина

Ще наприкінці серпня 2023 року під волочиські правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо ДТП. Аварія трапилася у селі Качанівка Підволочиської громади близько 22 години, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За попередніми даними, 15-річний місцевий житель під час повороту не впорався з керуванням мотоцикла, виїхав з проїжджої частини дороги на узбіччя та збив 17-річну дівчину. Потерпілу з травмами середнього ступеня тяжкості госпіталізували. Потрапив до лікарні і юнак.

У ході досудового розслідування стало відомо, що водій вчинив ДТП на чужому мотоциклі марки «LIFAN-LF-150-2E». Транспорт стояв припаркований біля місцевого бару. Ключі власник залишив у замку запалювання і на це спокусився хлопець. Він завів мототранспорт та поїхав кататися, а за кілька хвилин після викрадення потрапив у аварію, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці внесли обидва факти в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) та 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Справу слідчі скерували до суду з проханням застосувати до неповнолітнього примусовий захід виховного характеру.

Читайте також: У Тернополі авто збило школярку на переході

Фото поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео