Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть організаторів наркобізнесу (фото)

Ще наприкінці 2022 року четверо жителів області створили кілька інтернет-магазинів в Telegram-каналі. Знайшли співробітників та почали торгувати канабісом та різноманітними психотропними речовинами

Справу організованої злочинної групи, які розповсюджували наркотики, слідчі Тернопільщини скерували до суду. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Чотирьом жителям області працівники поліції інкримінують збут психотропних речовин та канабісу. Документували злочинну діяльність групи оперативники Тернопільщини спільно зі співробітниками СБУ.

У ході досудового розслідування стало відомо, що троє чоловіків та жінка організували незаконні заробітки, торгуючи наркотиками.

Ще наприкінці 2022 року вони створили кілька інтернет-магазинів в Telegram-каналі. Знайшли співробітників та почали торгувати канабісом та різноманітними психотропними речовинами.

Кожен член організованої злочинної групи виконував чітко поставленні завдання: організатори відповідали за діяльність магазинів, закуповували товар, отримували його на пошті та розфасовували.

Збували заборонені речовини закладками та з рук. Зв’язок з клієнтами підтримували через Telegram-канал.

Зібравши достатню доказову базу слідчі спільно із працівниками Служби безпеки під процесуальним керівництвом обласної прокуратури провели обшуки у помешканнях підозрюваних та вилучили записники, гроші та кілограм канабісу.

Наркоторговців затримали відповідно до статті 208 КПК. Чотирьом організаторам інкримінують частину 3 статті 307 ККУ (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)

Досудове розслідування завершилося і провадження слідчі скерували до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео