Тамара Коблик

На Тернопільщині судитимуть псевдоволонтерів, що використали 2 млн грн пожертв на ЗСУ для власного збагачення

Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо двох псевдоволонтерів та дружини одного з них, обвинувачених  у використанні благодійних пожертв громадян на потреби ЗСУ для особистого збагачення під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 ККУ). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Розслідуванням встановлено, що 2 брати разом з родичкою за зібрані на підтримку Збройних Сил України добровільні пожертви громадян придбали для власного використання автомобілі Range Rover та Audi - Q5, а також мобільні телефони Apple IPhone 13 Pro Max, ювелірні вироби, та інші матеріальні цінності на загальну суму близько 2 мільйонів гривень.

Завершено розслідування, що здійснювали слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Нагадаємо, нещодавно поліція затримала двох керівників благодійного фонду з Тернопільщини. За версією слідства, чоловіки збирали кошти на ЗСУ, половину з яких привласнювали собі. 

12 травня за рішенням Тернопільського міськрайонного суду Івана і Андрія Козаків взяли під варту просто із зали суду, призначивши заставу у розмірі понад 1 мільйон гривень. Під вартою брати перебувають досі. Застави вони не сплатили. 

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео