На Тернопільщині упали уламки ракети: пошкоджено 5 будинків (відео)

На місці події працюють слідчо-оперативні групи управлінь СБУ, поліції, ДСНС. Фахівці розбирають завали, збирають докази, визначають тип і профіль ракети, яка упала. Порушене кримінальне провадження

Падіння уламків ракети зафіксовано на території Підгаєцької громади Тернопільського району. Вибухом пошкоджено 5 будівель, одна з яких житлова. Жертв та потерпілих немає. Про це повідомив під час брифінгу 9 березня голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи управлінь СБУ, поліції, ДСНС. Фахівці розбирають завали, збирають докази, визначають тип і профіль ракети, яка упала. Порушене кримінальне провадження. 

На місці, де зірвалася ракета, є величезна вирва. Людей просять туди не підходити, тому що під час вибуху виділяються хімічні речовини, які можуть бути небезпечними для здоров'я.

Ракета впала на просте господарство, як точно не мало відношення ні до критичної, ні до енергетичної інфраструктури. Бачимо, що  ворог б'є, куди попало. Тобто вже починаються такі масові удари будь-де. Тому прошу усіх жителів області, коли чуєте сигнали тривоги, будь ласка, перейдіть в укриття, - наголошує Володимир Труш. 

Очільник області дякує силам протиповітряної оборони, які знешкодили більше половини всіх запущених ракет. А також нагадує жителям області, що публікувати фото і відео місць влучання ракет, а також пересування військово техніки заборонено. За це передбачена кримінальна відповідальність. 

Нагадаємо, у ніч на 9 березня повітряна тривога звучала по всій Україні з 2:40 до 6:49. Під час масованої ракетної атаки вибухи також пролунали у сусідній Львівщині. Ворожа ракета впала в житловій зоні в Золочівському районі, почалася пожежа, яка знищила три житлові будинки, три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель. Загинули п'ятеро людей. 

Як повідомляє повітряне командування «Захід», під час нічної масованої атаки 9 березня протиповітряна оборона на Заході країни знищила 4 крилаті ракети, якими окупанти атакували Україну з південно-східного напрямку.

Фото з відкритих джерел, відео обласної військової адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео