Тамара Коблик

На Тернопільщині відкрили Алею слави Героїв (фото)

На відкриття Алеї з усієї громади приїхали рідні загиблих Героїв і жителі, які мали можливість долучитися до вшанування пам’яті захисників

24 лютого, в трагічні другі роковини початку війни, в селі Колиндяни відбулося відкриття Алеї Слави Героїв, де відтепер увічнені імена місцевих воїнів, які віддали своє життя заради майбутнього кожного з нас. Про це розповіли на сторінці Колиндянської громади у фейсбуці.

Кожен із загиблих знав, за що бореться, тому і ми повинні шанувати пам'ять тих, хто стояв до останнього перед ворожим прицілом, хто казав «Слава Україні», дивлячись в очі смерті, хто тепер завжди буде оберігати Україну і її народ з Небес, - йдеться у повідомленні.

На відкриття Алеї з усієї громади приїхали рідні загиблих Героїв і жителі, які мали можливість долучитися до вшанування пам’яті захисників. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто віддав своє життя заради України, заради миру на нашій землі.

Під час відкриття Алеї Героїв священнослужителі громади Пробіжнянського деканату Бучацької єпархії УГКЦ декан от.Віталій Паламар, отці Богдан, Зеновій,  Віктор відслужили заупокійну панахиду. Чин освячення Алеї Слави Героїв здійснив Декан от.Віталій, окропивши меморіали освяченою водою.

Зі словами підтримки та подяки до рідних звернулися от.Богдан Недільський та сільський голова Роман Клапків. Відзнакою «Почесний громадянин Колиндянської сільської територіальної громади» було вшановано пам'ять про Героїв громади: Андрія Маслова, Євгенія Бялуцького, Дениса Солонського,  Руслана Орла, Романа Кавчука, Володимира Бесяди. Відзнаки з Почесним званням вручили рідним загиблих.

Читайте також: У центрі Тернополя розмістили куби з портретами загиблих на війні земляків (фото)

Фото зі сторінки Колиндянської громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео