Тамара Коблик

На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку Герою Ігорю Сенчаку (фото)

В полеглого Героя залишилися батьки, дружина, двоє дорослих синів та онука Юстина, яка народилася, коли чоловік перебував у зоні бойових дій. Вічна пам'ять

23 лютого меморіальну дошку загиблому у російсько-українській війні Ігорю Сенчаку відкрили в с.Підгайчики. Про це повідомили у пресслужбі Теребовлянської міської ради.

Пам’ятний знак встановили та освятили на фасаді Підгайчицької ЗОШ І-ІІ ступенів. Тут свого часу навчався полеглий захисник. А тепер тут щодня проходитимуть учні й вчителі та віддаватимуть шану загиблому Героєві.

Віддати шану захисникові прийшли рідні, учні й педагоги закладу, представники Теребовлянської громади – міський голова Олег Продан, його заступник Ігор Смільський, а також небайдужі мешканці Підгайчиків.

Ігор Сенчак до того, як пішов на війну, працював будівельником. Їздив на заробітки в Польщу. В 1996 році одружився. З дружиною Валентиною виховали двох чудових синів. Встиг чоловік одружити старшого сина, та не встиг потримати онуків на руках. 21 травня 2022 року його мобілізували на військову службу. Був водієм реактивного артилерійського взводу. Телефонуючи з фронту додому, Ігор завжди говорив, що у нього все добре. Він був веселим, сміливим, добрим. Загинув 10 жовтня 2023 року у Запорізькій області. Ігорю Сенчаку назавжди залишиться 49 років.

В полеглого Героя залишилися батьки, дружина, двоє дорослих синів та онука Юстина, яка народилася, коли чоловік перебував у зоні бойових дій.

Зазначимо, вже 48 Героїв втратила Теребовлянська громада за час війни в Україні. Але є ще й зниклі безвісти. Рідні надіються, що вони живі та дуже чекають їх вдома. А тих, хто поклав своє життя задля перемоги України, в громаді гідно вшановують.

Фото Теребовлянської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео