Тамара Коблик

На Тернопільщині відкрили меморіальну дошку загиблому Герою (фото)

Мешканцю Шимковець Якову Ратушняку виповнилось лише 45 років, коли війна обірвала його молоде, сповнене планів та мрій, життя. Світла пам'ять

Днями на стіні Шимковецької гімназії відкрили пам’ятну дошку на знак вшанування колишнього учня закладу, воїна, який загинув у жовтні цього року у російсько-українській війні, Якова Ратушняка. Про це повідомили у пресслужбі Збаразької міської ради.

Освятив меморіальну таблицю місцевий священник отець Іван Боднар. 

Мешканцю Шимковець виповнилось лише 45 років, коли війна обірвала його молоде, сповнене планів та мрій, життя. Яшка, як з любов’ю його називали односельці, був третьою дитиною у сім’ї, закінчив школу з Похвальним листом, у Вишнівецькому училищі здобув фах столяра-паркетника, сумлінно працював у будівельній бригаді. Відслужив у війську, повернувся до мирної праці. У 2015-му пішов захищати Батьківщину в АТО. У час повномасштабного вторгнення росіян, 3 квітня 2022 року,  був призваний до лав ЗСУ. Воював  на Сумщині, під Бахмутом, на Харківщині. За належне виконання бойових  завдань отримав ряд нагород та Подяку від Президента.

Рідні, вчителі та друзі з теплом згадують Якова як добру, співчутливу людину, яка завжди відповідально ставилася до своїх обов’язків, тому й не міг бути байдужим до долі України у такий скрутний час.

Відтепер портрет Героя разом із портретом загиблого воїна Олега Похилінського, пам’ятна таблиця якому була встановлена у травні цього року, нагадуватимуть учням про неймовірну ціну, яку платить Україна за свою свободу і майбутню перемогу над агресивним сусідом.

Фото Збаразької міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео