Божена Волинець

На Тернопільщині відкриють другий в області «Дім ветерана»

Невдовзі ветеранський простір функціонуватиме і у Бережанах.

У грудні 2021 року, в Тернополі на проспекті Злуки відкрили «Дім ветерана». Там для учасників російсько-української війни проводять різного роду навчання - лекції, майстерки, тренінги. Простір даного типу єдиний у області, проте скоро такий проєкт реалізують і у Бережанах.

Сергій Коновал, керівник проєкту «Дім ветерана» у Тернополі, розповідає, що бажання створити такий громадський простір виникло у міського голови – Бортника Ярослава. У Тернополі проєкт запустили успішно, тож спільними зусиллями вирішили втілити таку ідею і в межах області.

Локація простору наразі невідома.

- Є два місця – територія військкомату і творчий центр, що біля ратуші у центрі містечка. Ще не обрали де буде доцільніше. Думаю, що в творчому центрі, скоріш за все, адже там готове для роботи приміщення - не потребує вкладень, ремонтів, - каже Сергій Коновал.

Перший масовий захід планують провести до Дня Добровольця.

- 12 березня проведемо для молоді і ветеранів турнір стрілянини водою, потім звідти організуємо зустріч, - поспілкуємось в ветеранами, тому що потрібно щоб хтось найініціативніший був постійно на місці. Тоді ж з ініціативною групою ми будемо координуватися, з Тернополя один чи два рази приїжджати й проводити навчальні заходи – тренінги, семінари, лекції, - інформує чоловік.

Мер обіцяє сприяти усіма можливими ресурсами для того, щоб за кошти держави забезпечити цей проєкт. А Сергій з командою, запевняє, що буде допомагати у його реалізації.

У майбутньому керівник проєкту хоче зробити подібне в кожному колишньому районному центрі:

- Думаю, коли проєкт успішно запустимо в Бережанах, то інші керівники містечок побачать, що це хороша ініціатива і будуть готові до співпраці. Тоді, можливо, будемо спілкуватись щодо інших місць.

Фото: Сергій Коновал

Вибір читачів за тиждень

Відео