Анастасія Кисіль

На Тернопільщині волонтери просять допомогти тканиною на пошиття спідньої білизни для захисників

Спіднє відправляють на фронт та у госпіталі. Однак наразі для пошиття білизни бракує матеріалів

Труси для захисників шиють у Ланівцях Кременецького району. Ініціювала цю справу волонтерка Наталія Гамера. Вона збирає необхідні матеріали та передає місцевій родині - Оксані та Сергію Тарановим, які безкоштовно шиють білизну для воїнів. Щоб продовжувати роботу, волонтерам потрібні тканина, гумка, нитки. 

Маленьке виробництво трусів для військових відкрили близько місяця тому, розповідає Терену волонтерка Наталія Гамера.

У моєї бабусі було багато тканини і я хотіла її використати. Я знаю, що білизна потрібна і у госпіталь пораненим військовим, і на фронт. Я шукала, хто з громади може пошити труси, або хоча б зробити викрійку, щоб ми це зробили самі. Тоді сім’я Таранових з Ланівців погодилася шити білизну безкоштовно, - каже волонтерка.

У перший день, коли Наталія передала тканину для трусів, пошили 12 пар. Далі бувало, що передавали і по 35 пар за день. І Оксана, і Сергій мають іншу основну роботу, а над білизною працюють ввечері. 

Волонтери просять допомогти тканиною на пошиття спідньої білизни для захисників 

Це невелике виробництво. Ми давали їм тканину, гумки, нитки. А потім я зробила допис в інтернеті, і зазначила, що потрібна тканина. Тоді люди почали допомагати матеріалами. Ми вже відправляли в госпіталі нашу білизну. Зараз маємо їхати на Донеччину. Сергій з Оксаною вже працюють над запитом зі сходу. - розповідає Наталія. 

Сергій з Оксаною самі обирають тканину, яка найкраще підходить для трусів. Зайву частину віддають на плетіння маскувальних сіток. 

Спіднє відправляють на фронт та у госпіталі

Зараз для пошиття потрібні тканина, гумки і нитки. Приносити матеріали можна у Лановецький будинок культури за адресою вул. Шкільна, 2.

Рахунків на допомогу грошима ми не відкривали. Адже люди мають дома багато тканини, яку не використовують. Сьогодні потрібні гроші на термобілизну та інші теплі речі, а спідню білизну зможемо пошити разом з того, що маємо, - зазначає Наталія Гамера. 

Читайте також: Захисники вже не мають чим накривати техніку: тернополян просять допомогти плести маскувальні сітки.

Фото Наталії Гамери

Вибір читачів за тиждень

Відео