Тамара Коблик

На Тернопільщині вперше збудували одразу два дитячі будинки сімейного типу (фото)

За офіційними даними, з початку повномасштабного вторгнення служби виявили 8512 дітей, які залишилися без батьківського піклування в умовах воєнного часу

10 червня у Кременці урочисто відкрили два новозбудовані будинки для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. Меценатами проєкту є німецький благодійний фонд «Міст в життя». Про це повідомили у пресслужбі Кременецької територіальної громади.

Даний фонд будує будинки сімейного типу по всій Україні, проте в Тернопільській області це перших два будинки, які були збудовані за фінансування даного фонду.

Такі заклади – новий стандарт у вихованні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Тим паче, що під час російської агресії проти України, кількість осиротілих дітей невпинно зростає. Так, за даними Національної соціальної сервісної служби України у період з 24 лютого 2022 року по 1 квітня 2023 року регіональні служби у справах дітей виявили 8512 дітей, які з тих чи інших причин залишилися без батьківського піклування в умовах воєнного часу. З них 1476 дітей стали сиротами у зв’язку з обставинами військової агресії рф проти України.

Звісно, ніхто не зможе замінити тепла та любові рідних батьків, але важливим є зберегти для наших дітей родинний затишок та дати так званий «місток в життя».

І уже найближчим часом продовжимо історію стосовно влаштування дітей у дані Дитячі будинки сімейного типу.

Довідково.

Проєкт реалізовано за сприяння БФ "Міст в життя” (директор Вальдемар Шрьодер, Німеччина) та Віктора Пугача, старшого єпископа Церков Євангельських Християн – Баптистів. Організаційну підтримку здійснювали районна військова адміністрація в особі заступника начальника Алли Злочевської та Кременецька міська рада.

Керівники проєкту Михайло Атаманський та Сергій Книш.

Розпочали будівництво у вересні 2021 року.

Фото Кременецької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео