Олена Чепіль

На Тернопільщині вшанували кіборга, який загинув, захищаючи Донецький аеропорт (фото)

Володимиру Труху 14 липня мало б виповнитися 30 років

Пам’ять кіборга Володимира Труха вшанували 17 липня у селі Жабинці на Гусятинщині (нині Чортківського району – ред.). Герой загинув у 2015 році, захищаючи Донецький аеропорт. 14 липня йому мало б виповнитися 30 років. 

З нагоди Дня народження Володимира Труха біля його могили та меморіального комплексу зібралися рідні, друзі та односельці. 

Мені дуже приємно, що вшановують пам’ять про мого сина.  Вдячна односельцям та всім, хто сьогодні долучився до цього реквієму. Я горджуся своїм сином, бо він – Герой. Володя не побоявся й віддав своє життя за кожного з нас. Щиро вірю, що про нього пам’ятатиме ще не одне покоління. Бо поки про нього згадуватимуть, доти він буде живим, - каже мати загиблого воїна Ольга Трух. 

У Жабинцях цього дня відбулися сільські спортивні ігри серед команд Васильковецької територіальної громади, присвячені пам’яті загиблого воїна. А також провели збір коштів для Збройних Сил України. Такі заходи проводяться щорічно, аби не забувати справжніх Героїв нашої країни, зазначає директор сільського будинку культури Віталій Петльований.

В честь Дня народження Володі Труха Васильковецька громада проводить футбольні турніри та спортивні ігри. Вже 8 рік поспіль ми збираємося на цьому стадіоні, аби вшанувати пам’ять нашого земляка. Він залишився в наших серцях усміхненим та життєрадісним, - каже він.

Володимир Трух був активним жителем села, розповідають односельці. Він був воротарем сільської футбольної команди «Сокіл», брав участь у вертепі, колядував, щедрував й жоден концерт не обходився без заспіваної ним пісні.

Ми виросли разом з Володею. З ним ніколи не було сумно, бо був душею компанії. Завжди хотів бути всюди першим. Пригадую, як у ті часи, коли він стояв на воротах футбольної команди, а я був капітаном, ми вибороли перше місце на чемпіонаті району за 15 років існування «Соколу». Ми його пам’ятаємо та ніколи не забудемо, - додає однокласник та друг полеглого захисника Володимир Мазник. 

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео