Ростислав Фук

На Тернопільщині встановлюють нове устаткування у дитячому басейні (фото)

На вартість занять це не вплине, зазначають у Чортківській міській раді

У басейні чортківського «Палацу дітей та юнацтва» тривають підготовчі роботи з заміни всього. Устаткування. Про це повідомили на сторінці Чортківської міської ради.

На засіданні виконавчого комітету прийняли рішення на цей навчальний рік залишити вартість відвідування на позначці минулого року, тобто 250 гривень за місяць для дітей із Чортківської громади та 500 грн – для дітей з інших громад. Діти відвідують басейн 8-9 разів на місяць.

Реконструкція басейну востаннє проводилась у 2008 році. На той час було встановлене найсучасніше обладнання, втім за понад десять років воно і технічно, і морально застаріло. І хоч війна внесла суттєві корективи у життя країни, з бюджету громади передбачили 203 500 грн на повну заміну обладнання на нове – французьке та шведське. Зараз вже триває підготовка до його встановлення, – розповів директор закладу Руслан Пироговський.

Спеціалісти встановлять нові ультрафіолетові лампи для кращої дезінфекції, комп’ютер, який визначатиме вміст хлору у воді, рівень кислотно-лужного балансу та відповідно подаватиме розраховану кількість реагентів. Попередньо роботи планують завершити до 1 вересня.

Обслуговування басейну, а саме підігрів води (до 30 градусів), придбання хімічних реагентів вартує у місяць близько 60 тисяч гривень, а в опалювальний сезон – близько 100 тисяч.

До початку повномасштабного вторгнення у басейні займалось 275 дітей, з яких 248 – із Чортківської громади (72 із сіл громади). Ще 27 – із сусідніх громад, зокрема Борщівської, Бучацької і т.д. Серед усіх дітей 40 звільнені від сплати та займаються безкоштовно – це діти учасників АТО/ООС, з багатодітних сімей, діти з інвалідністю, діти-сироти.

До слова. під басейном є повністю обладнане захисне укриття, тож у випадку повітряної тривоги діти матимуть змогу оперативно спуститись у безпечне місце.

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео