Ростислав Фук

На Тернопільщині за день поховали трьох Героїв (фото)

Вічна слава Героям

Із трьома Героями – Дмитром Грицишиним, Ярославом Ткачем та Михайлом Теслюком попрощалися на Тернопільщині 10 травня.

Нагадаємо, життя теребовлянця, матроса Дмитра Грицишина обірвалося в бою 28 жовтня минулого року. Про загибель Героя стало відомо ще в листопаді, проте лише зараз офіційно підтверджено його в результаті проведення тесту ДНК. Військовослужбовець був навідником відділення морської піхоти 501-го окремого батальйону морської піхоти.

Домовину з тілом загиблого Героя мешканці Теребовлянської громади зустріли в обідню пору на колінах з лампадками та квітами. Духівники відслужили панахиду за упокій душі захисника.

Попрощатися, віддати шану та провести в останню дорогу полеглого бійця прийшли десятки теребовлянців, представники влади, побратими. Відспівали Дмитра Грицишина у храмі святого Миколая та поховали на міському кладовищі.

У полеглого бійця залишилися мама Любов, батько Іван, брат Володимир.

Також велелюдний чин похорону відбувся в селі Шупарка Борщівської нашої. Односельці, друзі та родичі провели до місця вічного спочинку старшого солдата Ярослава Ткача

Прийми, наш Герою, низький уклін та глибоку пошану за цю безцінну жертву. Поділяємо біль втрати близької людини з родиною воїна - Героя Ярослава. Світла пам’ять і вічний спокій воїну-захиснику, – пишуть на сторінці громади.

Того ж дня в селі Глибочок Борщівської громади поховали солдата Михайла Теслюка. Під час велелюдного чину похорону рідні, друзі, односельці прийшли висловити свою шану полеглому воїну-захиснику.

Колектив Терену щиро співчуває рідним близьким та побратимам Героїв із приводу непоправної втрати. Вічна пам’ять.

Нагадаємо, 8 травня Підгаєцька громада попрощалася з 50-річним військовослужбовцем Іваном Солтисом. 

Фото Теребовлянської та Борщівської міських рад

Вибір читачів за тиждень

Відео