Тамара Коблик

На Тернопільщині за колабораціонізм судитимуть мешканця Херсонщини

За інформацією слідства, чоловік працював на окупантів у незаконному правоохоронному органі  

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо мешканця смт. Чаплинка Каховського району Херсонської області, обвинуваченому у добровільному зайнятті громадянином України посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

За даними слідства, 28 червня 2022 року чоловік, маючи досвід участі у НЗФ терористичної організації «ДНР», добровільно вступив до незаконного правоохоронного органу, створеного на тимчасово окупованій території Херсонської області – «ГУМВД Херсонской области».

Обійнявши посаду «вр.и.о. начальника Чаплынского районного отделения полиции Каховского районного отдела полиции», а згодом «начальника отдела министерства внутренних дел по Чаплинскому МО ГУМВД Херсонской области», співпрацюючи з окупаційною владою, він виявляв громадян України,  які розраховувалися на місцевому ринку гривнями за придбані покупки і погрожував їм фізичною розправою, - йдеться у повідомленні прокуратури.

Також він та його спільники конвоювали  незаконно затриману громадянку України, погрожували їй фізичною розправою, примушували вчити гімн росії та знущались у присутності інших затриманих й так званих «поліцейських».

Перебуваючи на псевдопосаді з 28 червня 2022 року по 27 вересня 2023 року у незаконному правоохоронного органі, підозрюваний виконував свої службові обов’язки, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади держави-агресора на тимчасово окупованій території.

Завершено спеціальне досудове розслідування, що здійснювали слідчі Управління СБУ в Тернопільській області.

Фото пресслужби Тернопільської обласної прокуратури 

Вибір читачів за тиждень

Відео