Ростислав Фук

На Тернопільщині заборонили вилов раків

Основна мета заборони - захистити раків у період линяння, під час якої вони найбільш вразливі

В період з 20 серпня по 30 вересня 2022 року в Тернопільській області розпочинається линяння раків та встановлюється заборона на їх вилов. Про це повідомили на сайті Тернопільського рибоохоронного патруля.

Основна мета заборони - захистити раків у період линяння, під час якої вони найбільш вразливі.

Відтак Управлінням Державного агентства меліорації та рибного господарства видало відповідний наказ від 12 серпня 2022 року № 28, яким заборонено вилов раків у всіх водоймах Тернопільської області (за виключенням водойм, наданих в оренду на умовах аквакультури).

За вилов раків під час заборони на порушника може чекати адміністративна відповідальність як за частиною 3 статті 85 КУпАП (штраф до 170 грн), так і за частиною 4 статті 85 КУпАП (штраф - від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих водних біоресурсів).

Крім штрафу, правопорушнику доведеться сплатити 3 332 грн за кожного незаконно виловленого рака.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства. Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео