На Тернопільщині зустрілися випускники, які закінчили школу пів століття тому

На місцевому цвинтарі усі разом помолилися за пам’ять першої вчительки, інших учителів та однокласників-ровесників, які у різні часи відійшли у вічність

Понад  двадцять колишніх випускників Буцнівської десятирічки, що у Тернопільському районі, зібралися з нагоди 50-ліття завершення навчання у рідній школі. Про це пише Сільський господар.

Свою зустріч ювіляри розпочали з подячного молебня у храмі Непорочного Зачаття Пречистої Діви Марії, яку звершили місцевий парох отець Євген Кобильник і диригентка хору Марія Станько, котра починала свою педагогічну діяльність практиканткою саме у їхньому класі. 

На місцевому цвинтарі усі разом помолилися за пам’ять першої вчительки Марії Рожук, інших учителів та однокласників-ровесників, які у різні часи відійшли у вічність.

Потім учасники зустрічі оглянули навчальні кімнати, завітали у клас, куди шістдесят років тому прийшли першачками. Згадали класну керівницю Тамару Петрук та решту вчителів. 

Та життя триває. Ми щиро дякуємо Всевишньому за те, що виховали дітей, а тепер, уже перебуваючи на заслуженому відпочинку, опікуємось онуками. У такі хвилини хочеться говорити про приємне, а воно зазвичай повʼязане з кумедними ситуаціями, через які я ще в сьомому класі зронив фразу: «зле ходити до школи, але смішно». А смішно тому, бо навперебій згадували, як ми, троє першокласників, перекидали сумки через річечку Брудок. Відтак свій портфелик маленький Петрик спіймав уже у воді, – розповідає один із випускників Богдан Новосядлий, заслужений журналіст України.

Фото Сільського Господаря

Вибір читачів за тиждень

Відео