Олеся Поліщук

На Тернопільщині діятиме мобільний ЦНАП (фото)

10-1-300x200

Незабаром адміністративні послуги у мобільному ЦНАПі зможуть отримувати жителі Підволочиської громади на Тернопільщині.

-        Мобільні ЦНАПи, створені за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», будуть надавати адмінпослуги більш ніж 125 000 мешканцям Немирівської громади Вінницької області, Підволочиської громади Тернопільської області, Лозівської громади Харківської області та Марківської громади, Луганської області, - повідомили у пресслужбі міжнародної програми U-LEAD з Європою.

7-1-300x200
7-1-300x200

Мобільний центр надання адміністративних послуг – це спеціальне авто, облаштоване для двох адміністраторів та трьох відвідувачів, яке працює в форматі повноцінного офісу ЦНАП та надає послуги у форматі «єдиного вікна» тим, хто не може отримати послугу у ЦНАП або онлайн.

«ЦНАП на колесах» також обладнаний мобільною валізою для отримання послуг вдома.

Мобільні ЦНАП облаштовані пандусом, кондиціонером та системою обігріву, відеоспостереженням, необхідною офісною технікою та POS-терміналом.

5-1-300x200
5-1-300x200

18 березня у Києві заступниця Міністра цифрової трансформації Людмила Рабчинська, заступник Міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода, разом із Послом Швеції в Україні Тобіасом Тибергом, та керівником відділу програм зовнішньої допомоги Представництва Європейського Союзу в Україні Ксав'є Камю, передали ключі від чотирьох мобільних ЦНАПів очільникам громад.

-        Мобільні ЦНАПи можуть надавати послуги навіть у віддалених населених пунктах, і, я сподіваюся, громади будуть використовувати цю можливість та забезпечувати мешканців доступними та якісними послугами від держави, - каже заступник Міністра розвитку громад та територій України, привітав громади В’ячеслав Негода.

1-1-1096x493
1-1-1096x493

Програма «U-LEAD з Європою» також надала інституційну підтримку у модернізації основного офісу ЦНАП для всіх чотирьох громад, та підтримку у створенні 10 віддалених робочих місць адміністраторів та територіального підрозділу ЦНАП.

Програма U-LEAD з Європою фінансується Євросоюзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото Програми U-LEAD з Європою

Вибір читачів за тиждень

Відео