На Тернопільщині двоє підлітків хотіли продати крадених коней, а на гроші погуляти  (фото)

10.18.09

Аби гарно погуляти на Новий Рік, двоє підлітків на Шумщині викрали коней. Тварин вони хотіли здати на бійню, а на виручені кошти відзначати свято. Та задум не вдався, тепер хлопцям не до розваг. За скоєне вони відповідатимуть перед законом.

Коней юнаки вивели вночі із двох господарств села Садки, що на Шумщині.

– Після звернень потерпілих місцеві поліцейські активно взялися працювати над розкриттям злочинів, і того ж дня не лише викрили зловмисників, а й повернули крадене господарям. Як з’ясувалося, причетними до крадіжки виявилися двоє неповнолітніх жителів села Дедеркали. 16-річний та 15-річний підлітки прийшли до сусіднього села і подалися до чужих господарств. Через декілька хвилин зустрілися, кожен ведучи на повідку коня. Як згодом пояснили, мали намір продати тварин і за виручені гроші відсвяткувати Новий рік, – повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

На живий товар «підприємливі» підлітки уже знайшли клієнтів. Проте їхнім планам не судилося здійснитися, дорогою потенційні покупці натрапили на правоохоронців.

– Дорогою покупців зупинили поліцейські, пояснили, що сталася крадіжка, шукають двох коней та попросили повідомити у випадку, якщо хтось намагатиметься здати тварин. Так плани неповнолітніх збагатитися зруйнувалися, – йдеться у повідомленні.

Стаття, за якою звинувачують неповнолітніх зловмисників, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 6 років.

Фото Нацполіції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео