Віра Олександрович

На Тернопільщині гроші повернули тим, хто навчав і всиновлював дітей  

Знижка

Аж 2 860 жителів Тернопільщини вже скористалися податковою знижкою.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Деклараційна кампанія-2020 наближається до завершення, - нагадують у податковій. – Тому жителям Тернопілля варто поспішити задекларувати неоподатковані доходи. Ті ж, хто бажає скористатися своїм правом на податкову знижку, зможуть подати декларації аж до кінця року.

Упродовж січня-травня правом на податкову знижку, за даними податкової, скористалися 2 860 наших краян. Вони задекларували 36 млн грн витрат.

- Більшість із них, а це – 2 459 осіб, подали декларації на отримання податкової знижки через витрати на навчання, - уточнюють у податковій. - Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб, бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 338 декларантів. Сплата відсотків за іпотечними кредитами стала підставою для податкової знижки 21 особі, а витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла – семи людям.

Правом на відшкодування податку вже скористалися також 5 краян, у яких були витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей. Стільки ж витрачалися на переобладнання транспортних засобів. Повернуть кошти і шести жертводавцям, а також 19 жителям краю, які мали інші витрати. За наслідками перерахунків декларантам повернуть 8,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Майже 70% цієї суми краяни вже отримали.

Фото із відкритих джерел    

Вибір читачів за тиждень

Відео