Віра Олександрович

На Тернопільщині із боржниками ефективно працюють спеціальні комісії

Комісія

На Тернопільщині лише за місяць працевлаштували понад 6 тисяч людей. Усе - завдяки активізації роз’яснювальної роботи спеціальних комісій.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Так, з початку року із керівниками 149 підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати та податкових платежів, провели роз’яснювальну роботу, - звітують у податковій. - Після чого 142 боржники виплатили 19,2 млн грн боргів. Відтак до бюджету додатково надійшло 2,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 6,2 млн грн єдиного внеску.

Відомо, що податок на доходи – основний бюджетоформуючий платіж місцевих бюджетів. Тому до контролю за додержанням законодавства про оплату праці залучаються працівники органів місцевого самоврядування. Для цього у нас створюють спільні комісії.

- З початку року вони провели роз’яснювальну роботу з керівниками 86 підприємств, - уточнюють податківці. - Результатом стало підвищення рівня виплати зарплати на 82-х із них. Тож додаткові надходження до бюджетів склали 5,3 млн грн, із яких 2,5 млн грн - ПДФО та 2,8 млн грн - єдиного внеску.

Крім того, доцільність належної оплати праці роз’яснили представникам 656 підприємств і організацій області. Відтак на 627-ми із них підвищили рівень виплати зарплати. Тож бюджети отримали майже 13 млн грн ПДФО і 14,5 млн грн єдиного внеску. До того ж, завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності належного оформлення трудових відносин із найманими працівниками у жовтні прийняли на роботу 6 216 осіб.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео