Віра Олександрович

На Тернопільщині дуже люблять ключі, які допомагають перевірити на чесність бізнес-партнерів

Ключ_ц

На Тернопільщині вже оформили майже 10 тисяч 800 електронних ключів. Нічого дивного у цьому немає, адже краяни вже цілком відчули корисність такої послуги. Скажімо, вона допомагає швидко перевірити на чесність свого бізнес-партнера.  

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-травня цього року представники бізнесу і звичайні жителі Тернопільщини отримали 10 752 сертифікати електронного цифрового підпису, - уточнюють у податковій. - Для цього вони звертались у сектор реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє у Центрі обслуговування платників Тернопільської ДПІ. 

Нагадаємо, послуга з видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян є безкоштовною. Процедура займає кілька хвилин, а надає широкі можливості для користування електронними сервісами податкової служби. 

- Це - дуже комфортно, - стверджують у податковій. – Наприклад, можна подати звітність у зручний для себе час доби через «Електронний кабінет», переглянути стан сплати податкових платежів, перевірити на чесність свого бізнес-партнера тощо.

Загалом із початку 2021 року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали 40 320 адміністративних послуг. Причому працівники підрозділу електронних сервісів надали 29 714 таких послуг. Порівняно із січнем-травнем 2020-го це число зросло на 1621.

- Найчастіше жителі Тернопілля звертаються, аби отримати картку платника податків і внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків, - кажуть у податковій. - Цією послугою скористалися 16507 осіб. 

Відомості із Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків отримали 10 343 наших краян. Ще 3 809 особам видали витяги з реєстру платників єдиного податку, а 2 232 - зареєстрували платниками єдиного податку.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео