Віра Олександрович

На Тернопільщині людям активно почали виплачувати борги

Борги

На Тернопільщині лише у січні офіційно працевлаштували понад 5 тисяч осіб. Окрім того, багатьом людям виплатили борги із зарплат.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Заходи роз’яснювального та інформативного характеру наразі застосовують до суб’єктів підприємництва, які не виплачують зароблене своїм працівникам, - кажуть у податковій. - До такої діяльності долучаються представники органів місцевого самоврядування. Адже невиплата зарплати або виплата її у розмірі, що нижче мінімального, це – втрати надходжень до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

Так, упродовж січня 2021 р. фахівці Головного управління ДПС в області провели індивідуальну роз’яснювальну роботу із керівниками 12-ти підприємств краю. Вони допустили заборгованість із зарплати. Після цього боржники виплатили своїм працівникам 1,5 млн грн боргу. Відтак бюджет додатково отримав 43,6 тис. грн ПДФО та 421 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

- На спільних із працівниками органів місцевого самоврядування комісіях із додержання платниками податків чинного законодавства про оплату праці цьогоріч заслухали керівників 14 підприємств і організацій, - уточнюють у податковій. - Оскільки вони виплачували своїм працівникам зарплату у розмірі мінімальному і нижче. Позитивним результатом стало те, що на 13 підприємствах підвищили рівень виплати зарплати. Тож до бюджету надійшло додатково 34,7 тис. грн ПДФО та 42,2 тис. грн єдиного внеску.

Таке ж питання обговорювали із представниками 87-ми підприємств та організацій краю. Відтак на 80-ти із них підвищили рівень виплати зарплати. Як наслідок, до бюджету надійшло 787,5 тис. грн ПДФО та 947,5 тис. грн єдиного внеску. До того ж, завдяки активізації роз’яснювальної роботи лише у січні роботодавці додатково оформили трудові відносини із 5089 працівниками.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео