Віра Олександрович

Забудькам з Тернопільщини нагадали, що сьогодні - уже 30 квітня

uvaga

Кампанія декларування доходів, отриманих у 2020 році, завершується саме сьогодні, 30 квітня. Про це краянам нагадали у Головному управлінні Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Звертаємо вашу увагу, що платникам податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) необхідно задекларувати отримані доходи, з яких не сплачували ПДФО, і подати податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) за минулий рік не пізніше 30.04.2021 року, - уточнюють у Сектор інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

Нагадаємо, податкову Декларацію подають платники податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором): - особисто або уповноваженою на це особою; - надсилають поштою з повідомленням про вручення і з описом вкладення; - засобами електронного зв’язку в електронній формі із дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. 

- При надсиланні податкової Декларації поштою, платник ПДФО зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, - додають у податковій. - А при поданні податкової декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк. Фізичні особи-платники податків можуть подати Декларацію в електронній формі. 

Зауважимо, щоб подати Декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет», платнику необхідно мати кваліфікований електронний підпис. 

- При направленні Декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», що передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків і відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна, - наголошують у податковій. 

До слова, у Податковому кодексі України (ПКУ) встановили, що обов’язковому декларуванню підлягають: - доходи, з яких при нарахуванні або виплаті не утримували ПДФО; - доходи від особи, яка не є податковим агентом (у тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам тощо); - спадок від осіб, які не є членами сім’ї І-го та ІІ-го ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї І-го ступеня споріднення; - доходи від продажу інвестиційних активів; - іноземні доходи. 

Податкову Декларацію до податкових органів за місцем своєї податкової адреси до 01.05.2021 подають: - фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність у термін до 1 травня року, що настає за звітним; - фізичні особи, які отримали доходи від неподаткових агентів, або доходи від податкових агентів, що не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування, у термін до 1 травня року, що настає за звітним. 

Довідка. Підписуйтеся на Telegram-канал Державної податкової служби України. Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео