На Тернопільщині неймовірне село бореться за 100 тис. грн

іловиця

Село Іловиця Шумського району (на сайті не уточнюють Велика чи Мала) потрапило у десятку фіналістів ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018». Разом з іншими населеними пунктами Іловиця бореться за головний приз, що становитиме 100 тис. грн. Це буде сертифікат на певну суму з подальшою закупівлею для села організаторами необхідного інвентарю для реалізації бізнес-проекту. 

– Від сьогодні стартує «Неймовірний сільський автопробіг», який триватиме до 15 липня. Журналісти видання відвідають кожне з 10 сіл, щоб переконатися в їхній неймовірності та доцільності реалізації представленого бізнес-плану. А з 16 липня розпочнеться завершальний етап конкурсу – онлайн-голосування на сайті AgroPortal.ua, яке триватиме до 16 серпня включно,  – повідомляють на AgroPortal.ua.

Призовий фонд IIІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» у розмірі 150 тис. грн буде розподілено наступним чином: перше місце – 100 тис. грн, друге та третє місця – по 25 тис. грн.

Представник села-переможця конкурсу отримає унікальну можливість від проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування у Німеччині.

неймовірні села
неймовірні села

Одне з 10 сіл-фіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні клумбу з тюльпанів, що дозволить селу стати ще привабливішим. Трійка сіл-фіналістів III Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» також отримає річну передплату на журнал «Agroexpert».

– Конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об'єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад, – йдеться у повідомленні.

Фото AgroPortal.ua та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео