Дарія Шевченко

На Тернопільщині перебувають мощі святої, яка за свою віру терпіла тяжкі муки (відео)

148169092_230481235150399_4754285440954404143_n

Через свою непохитну віру в Ісуса Христа була приречена на важкі тортури та страту від рук власного батька. Це історія про святу великомученицю Варвару, мощі якої привезли в село Малі Дедеркали, в церкву Казанської Ікони Матері Божої.

Дівчину у молодому віці прирекли на смерть через те, що вона не хотіла зректись християнства. Відтоді свята великомучениця Варвара – символ незламної віри.

- Це ініціатива наших священнослужителів з району ми домовились і привезли її в наш район, аби в усіх селах, де люди мають бажання приклонитись цій святині, мали можливість помолитись. попросити чогось для себе, - сказав отець Назарій.

Помолитися до святині, попросити здоров’я і віри приїхав Володимир Болєщук – перший заступник голови Тернопільської обласної ради. Він вважає її своєю покровителькою, адже він народився 17 грудня – день вшанування великомучениці Варвари.

- Помолитись, попросити здоров’я, а найголовніше – попросити віри, тому що свята Великомучениця Варвара - це символ незламності віри. Тому ми її вшановуємо, ми їй поклоняємось, ми молимось і просимо найголовнішого – здоров’я і віри, - зазначив Володимир Болєщук.

До слова, церква в селі Малі Дедеркали, в якій перебували мощі, має давню історію. Цього року у липні вона відзначатиме своє трьохсотріччя. Раніше вона належала Московському патріархату, але ось уже два роки як перейшла до Православної церкви України.

Олена Чайківська

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео