Віра Олександрович

На Тернопільщині підвищення тарифів для населення назвали геноцидом

Депутати

Позачергова сесії Тернопільської районної ради восьмого скликання має відбутися завтра, 15 січня. Депутатів у приміщенні, що на майдані Перемоги, 1 у Тернополі, – о 09:30.

Розпорядження про скликання депутатів підписав ще 12 січня голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог. Власне, зробив він це на вимогу депутатів. Нагадаємо, має бути відповідне звернення щонайменше від третини обранців жителів новоствореного Тернопільського району. 

Козорог
Козорог

На розгляд сесії наразі запропонували лише одне питання – «Про звернення до органів державної влади України щодо скасування рішень, які призвели до підвищення тарифів для населення на житлово-комунальні послуги».

Слід зауважити, що прохання про скликання такого засідання і висловлення позиції ради щодо нових тарифів у сфері житлово-комунального господарства подали представники відразу 4-х фракцій: ВО «Свобода», партії «За майбутнє», «Європейської Солідарності» і ВО «Батьківщина». Втім, підтримати спільний проект звернення до керівництва країни планують всі депутати (у райраді – 7 фракцій).

– Ми з іншими фракціями підтримаємо спільне звернення до недолугого Уряду, – каже депутат райради від «Голосу» Андрій Шкула. – Крім того, представники фракцій мають, що сказати і за межами викладеного у документі.

Фактично кожна фракція мала власний варіант звернення до керівництва держави. Зокрема, на сайті районної ради оприлюднили такі документи:

1
1

2
2

3
3

5
5

9
9

10
10

11
11

Тож там відразу представили і проект майбутнього рішення ради, який повинен підписати свободівець Віктор Козорог. Очевидно, врешті депутати ухвалять узгоджений варіант документу. Його і відправлять у Київ:

4
4

6
6

7
7

8
8

У проекті зверненні, зокрема, йдеться (цитуємо): «Підвищення тарифів на газ, електроенергію та воду для населення – це черговий геноцид з боку влади «слуг» Зеленського…»

До речі, подібні прохання про скликання сесій партійці подали також до міської і обласної ради. Проте там засідання наразі скликати не планують. Причина – в оголошеному локдауні, адже масові зібрання проводити до 24 січня не можна. Хоча у кулуарах обласної ради вже подейкують про скликання обранців краян наступного тижня, тобто після 20 січня.

Фото з сайту райради і відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео