Оксана Бучко

На Тернопільщині поліцейського побив... водій

PM41image001

Поліцейський на Тернопільщині отримав тілесні ушкодження під час патрулювання вулиць. Його побив 24-річний житель Збаражу, якого зупинили за порушення правил дорожнього руху, пише tp.npu.gov.ua.

Водія зупинили за те, що у авто не працювали габаритні вогні. Він агресивно відреагував на правоохоронців: під час спілкування нецензурно висловлювався, проявляв відверту неповагу до працівників поліції. Від освідчення на стан алкогольного сп’яніння відмовився. Поліцейські доправили його у районну лікарню на медичне обстеження.  Вже в медзакладі порушник продовжив поводитися неадекватно: перекидав меблі,  лаявся та кричав.  Коли один з патрульних спробував його втихомирити, той накинувся, порвав формений одяг і вдарив працівника поліції в обличчя. Поліцейські, застосувавши спецзасоби, затримали порушника.

У справі розпочали кримінальне провадження за умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків згідно частини 2 статті 345 ККУ. Санкція передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Правоохоронці наголошують, у випадку невиконання законних вимог працівника поліції, до громадянина, що їх не виконує, мають бути негайно застосовані усі сили і засоби, передбачені Законом про поліцію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео