Віра Олександрович

На Тернопільщині понад 1 мільярд зібрали за чотири місяці

Гривні

Місцеві скарбниці Тернопільщини вже отримали понад 1 мільярд гривень податкових платежів. Причому найбільше надійшло податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 4-х місяців цього року до місцевих бюджетів Тернопілля від платників надійшло 1 млрд 330,7 млн грн податкових платежів, - уточнюють у податковій. - Порівняно з аналогічним періодом торік сплата зросла на 73,1 млн грн, або на 5,8%.

Найбільше місцеві скарбниці отримали: податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), єдиного податку, плати за землю, акцизного податку із роздрібної реалізації підакцизної продукції, податку на нерухоме майно тощо.

- Так, із початку року територіальні громади отримали 892,1 млн грн ПДФО, що на 51 млн грн більше, ніж торік, - наголошують податківці. - Представники малого бізнесу перерахували 239,5 млн грн єдиного податку, а це – аж на 26,4 млн грн більше, ніж у відповідному торішньому періоді.

Землекористувачі, до речі, сплатили 92 млн грн земельної плати. Суб’єкти господарювання, які мають справу з підакцизними товарами, - 33,6 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Тож приріст до січня-квітня 2019 р. склав 100 тис. грн.

- Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 30,9 млн грн, що на 100 тис. грн більше, ніж упродовж 4-х місяців 2019-го, - додають у податковій. - Лише упродовж квітня 2020 р. платники податків спрямували на розвиток територіальних громад краю 308,2 млн грн.

Нагадаємо, «Терен» писав, скільки місцеві бюджети отримали завдяки землі, а також про те, яку частку забезпечила нерухомість.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео